Met de huidige bouwnorm is het vanzelfsprekend om ventilatie in acht te nemen.

Residentiële woningen worden praktisch luchtdicht gebouwd. Dit betekent ook dat de binnenlucht op een bepaald manier naar buiten moet gaan. Met een ventilatiesysteem C of D kan men opteren voor ofwel extractie (afvoer van lucht), ofwel volledig mechanisch ventileren ( extractie en toevoer van verse lucht). De populariteit van een D systeem is de bovenhand aan het nemen omwille van de gunstige e-peilpunten die men erbij krijgt.

Flanders Air Technic heeft reeds in 2006, toen de verplichting van ventilatie in werking trad, als installatiebedrijf de techniek omarmt. Door de jaren heen hebben wij talrijke projecten gedaan, zowel in de particulier woningbouw als de appartementsprojecten tot rvt’s.

Een correct geplaatst ventilatiesysteem zorgt niet enkel voor een gezond binnenklimaat maar ook voor energierecuperatie.

Naast ventilatie biedt Flanders Air Technic ook luchtverwarming, koeling, luchtreiniging, ontvochtiging en zwembadontvochtiging aan. Ons volledig aanbod luchtbehandeling voor woningen, appartementen en rusthuizen vindt u hieronder.

Een goed binnenklimaat is essentieel voor uw welzijn.
Gratis warm water met een zonneboiler! Een besparing voor het milieu en voor uw portemonnee!
Totaaloplossingen in binnenklimaat. Advies, studie en ontwerp / plaatsing en onderhoud.
Voor frisse, verse lucht en de juiste luchtvochtigheid.
Uw partner voor het installeren van uw ventilatiesysteem. Wij bekijken samen met u welk systeem ( C of D ) het best in uw plannen past.
Flanders Air Technic zorgt voor uw ventilatieverslaggeving.
Een klassieke dampkap is vaak ontoereikend. Bovendien zorgt de motor voor een pak geluidsoverlast.
Correct ventileren zorgt voor extra zuurstof en luchtbevochtigers verminderen een deel van het stof.

Een Combinatie-Luchttoevoer-Verbrandinggasasafvoersysteem wordt ook wel een CLV rookgasafvoersysteem genoemd.

Luchtverwarming is een systeem dat zorgt voor een constante en aangename warme luchtcirculatie op basis van verse en gefilterde lucht.
Zwembadontvochtigers voor een gezond binnenklimaat.